Brandregres

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering controleren

Wij adviseren u de verzekerde som van uw bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering te controleren. Want per 1 januari 2014 is de brandregresregeling verandert. Wat betekent dit voor u?

Achtergrond
Tot nu toe had een aantal verzekeraars met elkaar de afspraak dat zij, met natuurlijk uitzonderingen, uitbetaalde schades bij brand slechts beperkt verhalen op bedrijven die hiervoor verantwoordelijk werden gehouden. Deze "Bedrijfsregeling Brandregres" werkt niet meer omdat niet alle verzekeraars zich gedragen naar deze regeling. Daarnaast houden gedupeerden soms een onrechtvaardig gevoel hieraan over omdat slechts beperkt verhaald wordt. Vanaf 1 januari 2014 gelden de bestaande afspraken voor bedrijven niet meer.

Wat betekent dit voor u?
In principe kan ieder onderneming nu te maken krijgen met het verhalen van een brandschade in geval van onzorgvuldig handelen. Voor veel bedrijven zal dit risico niet erg groot zijn, maar voor bijvoorbeeld bedrijven die brandgevaarlijke werkzaamheden uitvoeren kan het risico nu aanzienlijk zijn. U kunt dan denken aan dakdekbedrijven. Wij adviseren u dan de verzekerde som van de aansprakelijkheidsverzekering aan te passen.

Meer informatie
Natuurlijk kijken wij graag samen met u wat in uw situatie een verstandige beslissing is. Wilt u weten wat deze verandering voor u betekent? Neem dan contact op met ons. Wij helpen u graag.


Neem nu contact met ons op

Hier leest u uitgebreide informatie, voorbeelden en een Q&A over brandregres van het Verbond van Verzekeraars.