Direct ingaande lijfrente

Direct ingaande lijfrente

Wat te doen met vrijgekomen pensioen- of lijfrentegeld?

U heeft met belastingvoordeel een kapitaal opgebouwd, bijvoorbeeld via een pensioenspaarrekening of een lijfrenteverzekering. Dit bedrag, ook wel lijfrentekapitaal genoemd, komt vrij op een door u afgesproken datum (bijv.de AOW-ingangsdatum). Om uw belastingvoordeel te behouden, moet het bedrag in termijnen worden uitgekeerd aan u. Dit kan met een Direct Ingaande lijfrente, die periodiek uitkeert binnen door de u afgesproken termijn.

Uw mogelijkheden
Als uw kapitaal beschikbaar komt, bent u niet altijd verplicht een uitkering aan te kopen. Het is soms ook mogelijk het kapitaal door te laten renderen en op een later tijdstip de uitkering aan te kopen. Kiest u voor het aankopen van een uitkering, dan zijn er diverse mogelijkheden, zoals bancair of via een verzekering. En wilt u een tijdelijke of levenslange uitkering, of een combinatie van beide? U krijgt tevens te maken met fiscale regels en ook de hoogte van de uitkering kan bij diverse verzekeraars of banken sterk verschillen. Het is daarom raadzaam om u goed te laten informeren over de mogelijkheden.

Met uw persoonlijke financiële wensen als uitgangspunt wordt het advies over de aanwending van uw kapitaal samengesteld. Op die manier haalt u het meest optimale rendement uit uw uitkering. Aon brengt, als onafhankelijk adviseur, de oplossingen die er in de hele markt zijn goed voor u in kaart.

Geïnteresseerd / vragen?

Vul het contactformulier in