Aanvulling pensioen

Aanvulling pensioen

Nu vermogen opbouwen om later te genieten

U wilt graag ook na uw pensionering het leven kunnen leiden dat u voor ogen heeft. Maar weet u hoeveel pensioen u later nodig heeft en of u nu voldoende opbouwt? Veel Nederlanders hebben een pensioentekort, zonder dat ze zich daarvan bewust zijn. Tal van oorzaken, zoals het wisselen van baan of een echtscheiding, kunnen een pensioengat veroorzaken. Tip: Uw opgebouwde pensioen kunt u eenvoudig bekijken op Mijnpensioenoverzicht.nl.

Het is daarom verstandig om uw pensioen aan te vullen. Dit kan op diverse manieren. Met een (bancaire) lijfrente bijvoorbeeld stort u eenmalig of periodiek een bedrag in uw lijfrentepot. Op een afgesproken datum zet u het opgebouwde kapitaal om in een periodieke uitkering. Op die manier ontvangt u extra inkomen naast uw pensioen en kunt u blijven doen wat u gewend bent.

Voordelen pensioenaanvulling
  • Extra inkomen naast uw pensioen
  • Keuze tussen verzekering, (bank)sparen of beleggen
  • Mogelijkheid om uw pensioentekort met terugwerkende kracht van een aantal jaren aan te vullen
  • Inleg aftrekken van uw inkomen voor belasting. U heeft dus fiscaal voordeel*.

Vermogen opbouwen met belastingvoordeel
De premie of koopsom voor een lijfrenteverzekering kunt u opvoeren als aftrekpost bij uw belastingaangifte. U mag elk jaar een bedrag, de zogenaamde jaarruimte, als lijfrente-inleg aftrekken. Uw premie of lijfrente storting dient wel uiterlijk op 31 december van het betreffende jaar in de polis gestort te zijn! Bereken hier uw jaarruimte.

Meer informatie?

Neem nu contact met ons op

*Let op! Uw premie of koopsom moet uiterlijk op 31 december in uw polis zijn gestort, wilt u in aanmerking komen voor aftrek in het betreffende jaar. Voorheen was het mogelijk om tot 1 april stortingen met terugwerkende kracht in mindering te brengen bij de aangifte inkomstenbelasting. Met ingang van 2011 is dit niet meer mogelijk.