Reisverzekering of zorgverzekering?

Reisverzekering of zorgverzekering?

Stel u bent heerlijk aan het wandelen op het strand. Totdat u met uw blote voet in iets scherps stapt. U heeft zich gesneden aan een stukje glas. Helaas blijkt het sneetje toch wat dieper en moet u naar het ziekenhuis voor hechtingen. Omdat u bij een ongeval vooral in het moment leeft, informeren wij u graag van tevoren wat er allemaal komt kijken bij een ongeval in het buitenland. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw vakantie.

Zorgverzekering in buitenland gelijk aan thuis

Een ongelukje komt altijd onverwacht, thuis en op vakantie. Gelukkig kunt u zich hier goed voor verzekeren. In het buitenland worden medische kosten in de eerste plaats vergoed door de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar vergoedt maximaal 100% van het tarief dat in Nederland gebruikelijk is voor de behandeling. Maar soms lopen de kosten hoger op. Dit verschil wordt in de meeste gevallen vergoed door een reisverzekering (met dekking medische kosten). Bij de zorgverzekering geldt er bovendien een standaard eigen risico van € 385. Tenzij u heeft gekozen voor een vrijwillige verhoging. Het eigen risico kan dan oplopen tot € 885. Bij een verhoogd eigen risico betaalt u zelf de doktersafspraak in het buitenland, mits u uw eigen risico nog niet eerder heeft verbruikt in Nederland.

Advies bij medische hulp in het buitenland

Als u op vakantie medische hulp nodig heeft, kunt u zowel uw zorg- als reisverzekeraar bellen. Beide partijen kunnen u van A tot Z begeleiden. Voor de afhandeling van eventuele kosten hebben zij onderling contact. Hiervoor hoeft u zelf niets te regelen.

Reisverzekering vergoedt extra kosten

Heeft u uw reisverzekering geregeld via Kröller? Dan krijgt u de extra kosten van de behandeling in een privékliniek of repatriëring (vervoer terug naar Nederland) vergoed. Het is wel belangrijk dat u dit zo snel mogelijk bij ons meldt. Uiterlijk binnen 28 dagen. U hoeft dan geen gebruik te maken van uw eigen risico. Als u uw reisverzekering bij een andere aanbieder heeft afgesloten, adviseren wij u om te controleren of u een eigen risico heeft bij medische kosten. Naast medische kosten biedt onze reisverzekering hulp voor onderweg. Bijvoorbeeld als er iemand ziek wordt of er een ongeluk gebeurt. De S.O.S. hulpverlening regelt dan uw terugreis vanuit het buitenland.

Gaat u op wintersport of beoefent u een bijzondere sport zoals technisch duiken of paragliden? Dan heeft u meestal een aanvullende dekking nodig.

Medische kosten voorschieten? Niet met de gratis EHIC-pas!

Zorg dat u uw EHIC-pas altijd meeneemt op reis! Met deze zorgpas (mogelijk al gekoppeld aan uw zorgverzekering) heeft u tijdens uw vakantie namelijk altijd recht op noodzakelijke medische zorg. Bovendien hoeft u op vertoning van de pas niets voor te schieten. De EHIC is geldig in landen die vallen binnen de EEG (dit zijn de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) en Zwitserland. Deze gratis pas is persoonsgebonden en dient u voor ieder gezinslid apart aan te vragen via EHIC.nl of via uw zorgverzekeraar.

Anderen bekeken ook:

Medisch

Medische hulp

Bel bij nood in het buitenland direct 112! Dit alarmnummer werkt in heel de Europese Unie.

Bel bij nood

Hoe meld ik schade op vakantie

Hoe meld ik schade?

Schade kunt u heel eenvoudig en direct online bij ons melden. Zelfs als u nog op vakantie bent.

Lees hoe

Selfie

Top 10 geclaimde spullen

Op nr. 1 de smartphone, gevolgd door tablets/e-readers. De zonnebril staat op nr. 3.

Lees de top 10

8 situaties die de annuleringsverzekering vergoedt header

Wanneer annuleren?

Bekijk alle onverwachte situaties waarbij een annuleringsverzekering goed van pas komt!

Annuleren?