Medische hulp op vakantie

Medische hulp op vakantie

Heerlijk, het is vakantie! De zon schijnt en niets staat een zorgeloze vakantie in de weg. Maar wat als straks de kleine zijn knie ernstig bezeert in het zwembad? Of als u vanavond een voedselvergiftiging oploopt? Met onze tips is medische hulp in het buitenland altijd dichtbij. Waar u ook bent.

112 voor noodsituaties in het buitenland (EU)

Bel bij nood direct 112. Dit alarmnummer werkt in heel de Europese Unie.

Doorlopende reisverzekering via Kröller: Voor spoedeisende medische vragen kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht bij de Alarmcentrale via + 31 (0) 20 92 97 91. Onze medewerkers begeleiden u stap voor stap.

Medische hulp zonder spoed

Bel de alarmcentrale van uw zorg- of reisverzekering. Het maakt niet uit welke van de twee. De verzekeraars werken namelijk nauw samen en handelen eventuele kosten onderling af. Het telefoonnummer vindt u op uw zorgpas en reisverzekeringpapieren. Uw verzekeraar kan u bovendien precies vertellen welke artsen en ziekenhuizen goed aangeschreven staan in uw omgeving.

Doorlopende reisverzekering via Kröller: Voor medisch advies zonder spoed kunt u op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur terecht bij onze reisdokter via + 31 (0) 20 592 91 41. Onze medewerkers begeleiden u stap voor stap.

EHBO-app

Assistentie bij eerste hulp bij ongelukken? Download de EHBO-app.

Zorgverzekering vs. reisverzekering

De zorgverzekeraar vergoedt maximaal 100% van het tarief dat in Nederland gebruikelijk is voor de behandeling. Waar in sommige gevallen meer kosten worden gemaakt, biedt de reisverzekering met medische dekking uitkomst. Voor hulp en advies kunt zowel uw zorg- als reisverzekeraar bellen. Lees meer over de zorg- en reisverzekering.

Aanvullende dekking aan?

Beoefent u een bijzondere sport zoals technisch duiken, skiën of paragliden? Dan heeft u meestal een aanvullende dekking nodig.

Medische kosten voorschieten?

Met de European Health Insurance Card (EHIC) kunt u rekenen op medische zorg in het buitenland en hoeft u geen kosten voor te schieten. De EHIC is geldig in landen binnen de EEG en Zwitserland. Deze gratis pas is persoonsgebonden. Vraag deze daarom voor iedereen in het gezin apart aan, ook voor kinderen onder de 18 jaar, via EHIC.nl of via uw zorgverzekeraar.

Anderen bekeken ook:

Reisverzekering of zorgverzekering voor medische kosten in het buitenland

Verschil reis- en zorgverzekering

Ongelukjes komen altijd onverwacht, ook op vakantie. Hoe kunt u zich het beste verzekeren?

Wat is het verschil?

Wat moet er verplicht mee op autovakantie

Verplicht in de auto

Wij denken graag met u mee en zetten de belangrijkste verkeersregels en tips op een rij.

Wat is verplicht?

Selfie

Top 10 geclaimde spullen

Op nr. 1 de smartphone, gevolgd door tablets/e-readers. De zonnebril staat op nr. 3.

Lees de top 10

Doorlopende reisverzekering productpagina

Doorlopende reisverzekering

Gaat u vaker in het jaar op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering het voordeligst!

Lees hoe voordelig