€370 boete voor rijden met bevroren of beslagen ruiten

Geplaatst op : 7 februari 2018
Krabben

Krabben is een vervelende klus. Zeker als u op tijd wilt zijn voor een afspraak. Toch is het heel belangrijk dat u uw autoruiten ijsvrij maakt. Want met een bevroren of beslagen autoruit loopt u meer kans op een ongeluk. Weet u welke boete u riskeert? En hoe het zit met uw autoverzekering als u een ongeluk krijgt?

Voetgangers lopen meeste risico

In de herfst en winter gebeuren meer verkeersongelukken door het slechte weer. Voetgangers lopen het meeste risico. Zij zijn in deze koude en donkere periode vier tot vijf maal vaker betrokken bij ernstige ongelukken dan op andere momenten in het jaar. Om gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen, is het verplicht dat automobilisten voldoende kunnen zien door de voorruit en voorste zijruiten.

Boete tot € 370

De politie treedt streng op tegen autorijden met beslagen en bevroren autoruiten. Als een agent ziet dat u rondrijdt met ruiten die niet schoon zijn, kan hij u aanhouden. U riskeert dan een boete tot € 370. Het is dus verstandig om uw ruiten en buitenspiegels goed schoon te maken voordat u vertrekt. En dan niet alleen uw voorruit, maar ook uw zijruiten. Zo gaat u veilig de weg op en voorkomt u een onnodige hoge boete.

Autopremie omhoog

Zijn uw autoramen beslagen of bevroren en raakt u betrokken bij een ongeval? Dan is de kans groot dat u aansprakelijk wordt gehouden voor de schade. Als u schuldig wordt bevonden, vergoedt uw autoverzekeraar de schade van de tegenpartij. Als gevolg daarvan valt u terug in uw schadevrije jaren. U verliest hierdoor uw opgebouwde korting, waardoor de premie van uw autoverzekering omhoog gaat.

Autoruiten ijsvrij maken

Zo maakt u uw ramen ijsvrij:

  • Gebruik een goede krabber of ontdooispray voor al uw ruiten.
  • Krab kort de achterruit, ook als u achterruitverwarming heeft.
  • Wrijf met een zeem de binnenkant van uw autoruiten schoon.

Let op: gooi nooit warm water over uw autoruiten. Dan kunnen uw ruiten namelijk scheuren of barsten.

Goed voorbereid achter het stuur, ook in de winter

Heeft u vragen over uw autoverzekering? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!