8 situaties waarin een annuleringsverzekering van pas komt

Geplaatst op : 31 maart 2016
8 situaties waarin een annuleringsverzekering van pas komt

Veel mensen denken dat een annuleringsverzekering alleen geldt voor overlijden of ernstige ziekte van uzelf, familieleden of huisgenoten. Dit zijn inderdaad situaties waarin u een beroep doet op uw annuleringsverzekering. Maar er zijn nog veel meer onverwachte gebeurtenissen waardoor u niet op vakantie kunt en een annuleringsverzekering van pas komt.

1.  Zwangerschap
Baby op komst? Dit is op zich geen reden om thuis te blijven, maar wanneer u door medische noodzaak niet op reis kunt vanwege uw zwangerschap (of die van uw partner) vergoedt de annuleringsverzekering dit.
   
2.  Het stuklopen van een huwelijk
Het stuklopen van een huwelijk brengt een hoop stress met zich mee. Wanneer er binnen 4 weken na annulering een echtscheidingsprocedure in gang is gezet, wordt het annuleren van de reis vergoed.
   
3.  Schade aan woning
Onverwachte schade aan uw woning is vervelend. Werkzaamheden aan uw woning kunnen er in dit geval voor zorgen dat u niet op reis kunt en de reis moet annuleren. U kunt dan een beroep doen op uw annuleringsverzekering.
   
4.  Ontslag
Had u een vast dienstverband en wordt u onvrijwillig ontslagen? Dan zorgt een vakantie misschien wel voor financiële stress. De reis annuleren in het geval van ontslag valt onder uw annuleringsverzekering.
   
5.  Overlijden van een huisdier
Komt uw huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) te overlijden? Wordt hij levensbedreigend ziek? Of loopt uw huisdier door een ongeval levensbedreigend letsel op? Indien dit binnen 7 dagen voor aanvang van de reis gebeurt, heeft u dekking op uw annuleringsverzekering.
   
6.  Verlies of diefstal van reisdocumenten
Zonder paspoort kunt u niet op reis. Het annuleren van de reis vanwege het verlies of diefstal van noodzakelijke reisdocumenten op de dag van vertrek valt onder de annuleringsverzekering.
   
7.  Vertraging van het openbaar vervoer
Heeft u vertraging met het openbaar vervoer waarmee u de reis naar de bestemming maakt? En heeft u meer dan 8 uur vertraging? Dan kunt u een beroep op uw annuleringsverzekering doen.
   
8.  Herexamen
Wanneer u een herexamen moet afleggen ten tijde van de reis en uitstel van het herexamen niet mogelijk is, wordt het annuleren van de reis vergoed.

Ook bent u verzekerd tegen annuleringskosten wanneer uw reisgenoot te maken krijgt met één van bovenstaande gebeurtenissen. Hij of zij moet zelf ook een annuleringsverzekering hebben. Daarnaast moet de reisgenoot op uw boekings- of reserveringsformulier genoemd staan.

Naast deze 8 situaties zijn er natuurlijk meer gebeurtenissen waardoor u uw vakantie moet annuleren of afbreken. In de voorwaarden kunt u de dekking van alle situaties opzoeken.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een annuleringsverzekering?

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: