Een negatief reisadvies. Wat nu?

Geplaatst op : 8 juni 2016
Negatief Reisadvies

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt 24 uur per dag in de gaten of het veilig is voor Nederlanders om naar het buitenland te reizen. Met een reisadvies kunt u zich beter voorbereiden op veiligheidsrisico's in het buitenland. In dit artikel beantwoorden wij ook enkele veelgestelde vragen over de geldigheid van uw reisverzekering in zo'n situatie.

Wat is een negatief reisadvies?

Een negatief reisadvies wordt uitgeroepen door het ministerie van Buitenlandse Zaken en houdt in dat het niet verstandig is om naar een bepaald land af te reizen. Een negatief reisadvies is er voor uw eigen veiligheid, omdat de situatie in het desbetreffende land onveilig kan zijn. U bent niet verplicht om het advies op te volgen. De Rijksoverheid heeft een Reis app ontwikkeld voor op uw smartphone. Hierin vind u actuele reisinformatie, zoals veiligheidsrisico's en contactgegevens van alle Nederlandse ambassades en consulaten.

Kan ik bij een negatief reisadvies mijn geboekte reis kosteloos annuleren?

Bij een negatief reisadvies bepaalt de reisorganisatie of de reis wel of niet gemaakt kan worden. Besluit de reisorganisatie om de reis te annuleren, dan komt u in de meeste gevallen in aanmerking voor een vergoeding wanneer de reisorganisatie is aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Dit kunt u navragen bij uw reisorganisatie.

Een negatief reisadvies. Kan ik annuleren met mijn annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering dekt niet de kosten bij annulering vanwege een negatief reisadvies. Maakt u zich zorgen over het gebied waar u naar toe reist? Wij adviseren u om contact op te nemen met de reisorganisatie waar uw reis geboekt is.

Biedt mijn reisverzekering dekking bij een negatief reisadvies?

Het toch afreizen naar een plaats met een negatief reisadvies kan invloed hebben op de dekking van uw reisverzekering. Schade die ontstaat door de onveilige situatie wordt niet vergoed. Ook onkosten zoals het vroegtijdig beëindigen van de reis zijn niet gedekt.

Heeft u vragen over uw reis- en/of annuleringsverzekering, dan beantwoorden wij deze graag voor u.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: