Waardestijging van uw woning kan financieel voordeel opleveren

Geplaatst op : 20 december 2016
Waardestijging

Sinds enige tijd stijgen de huizenprijzen weer, met name in de grotere steden. Als u in de afgelopen jaren een woning heeft gekocht en gefinancierd, dan komt u wellicht in aanmerking voor een lagere rente. Ook kan het interessant zijn om voor uw studerend kind, of voor verhuur aan derden, een woning te kopen.

Waardestijging woning kan leiden tot tussentijdse renteverlaging

Er is al weer enige tijd sprake van een stijging van huizenprijzen. Met name in de grotere steden is de vraag naar woningen zeer groot. Gevolg is dat het prijsniveau in bijvoorbeeld Amsterdam en Den Haag al weer het niveau heeft bereikt van voor 2008.

Bij de aankoop van de woning wordt bepaald wat de hoogte is van de lening ten opzichte waarde van de woning. Indien u kunt aantonen dat de huidige lening aanmerkelijk lager is ten opzichte van de waarde van de woning, dan kunt in aanmerking komen voor een tussentijdse renteaanpassing. Dit geldt overigens uitsluitend als u een hypotheek heeft zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Wilt u weten of het mogelijk is de rente te verlagen, dan kunt u contact opnemen met Rogier van Weerd (hypotheek@kroller.nl of 070 342 25 99).

Aankoop woning voor uw kind

Het tekort aan betaalbare woningen in met name de steden is fors. Zo is de gemiddelde huurprijs voor een woning in Amsterdam al meer dan € 2.000 per maand. Gaat uw zoon of dochter studeren, dan is het lastig om een betaalbare woonruimte te vinden.

Een mogelijk alternatief is dat u als ouder een woning aankoopt. Er zijn mogelijkheden om op deze woning een hypotheek te verkrijgen. Ook kan het aantrekkelijk zijn om geld te investeren in woningen die u aan derden verhuurd. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met de adviseurs van Kröller (hypotheek@kroller.nl). Wij adviseren u graag.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: