Met de auto naar de wintersport: handige tips voor vertrek

Geplaatst op : 20 december 2016

Winter

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur. Met handige tips en adviezen helpen wij u de reis naar de sneeuw zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen.

Steeds meer Nederlandse weggebruikers maken gebruik van winterbanden. Echter komt er veel meer bij kijken. Veel wintersportlanden stellen speciale verkeersregels in om het rijden tijdens de winter zo veilig mogelijk te maken. Dit heeft ook gevolgen voor de aansprakelijkheid. Raakt u betrokken bij een aanrijding en heeft u zich niet volledig aan de lokaal voorgeschreven regels gehouden? Dan loopt u het risico dat u volledig aansprakelijk wordt gesteld.

Tips bij het rijden in de sneeuw

Zorg bij het rijden in de sneeuw voor de juiste banden. Winterbanden zorgen voor een betere grip en verkorten de remweg. Indien u bij het optrekken alsnog grip verliest, rijdt u dan in de tweede versnelling om het wegrijden soepel te laten verlopen. Zodra er veel sneeuw op de weg ligt, kunnen zelfs winterbanden tekort schieten. Zorgt u er daarom altijd voor dat u sneeuwkettingen meeneemt op reis. Sneeuwkettingen zorgen voor meer grip en veiligheid op sterk besneeuwde wegen.

Tips voordat u op reis gaat

Bereid uw reis goed voor. Denk hierbij aan de juiste vignetten en/of milieustickers voor Zwitserland, Oostenrijk en sommige Duitse binnensteden. Het vastleggen van overnachtingen voordat u de reis begint is ook geen overbodige luxe, in Zuid-Duitsland zijn de hotels vaak volgeboekt. Oefen daarnaast het monteren van de sneeuwkettingen voordat u op reis gaat.

Wij wensen u alvast een fijne vakantie en mocht u vragen hebben over de auto- of reisverzekering, dan helpen onze collega’s van de klantenservice u graag.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: