Uit elkaar, uit het huis?

Geplaatst op : 22 september 2015

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Naast het emotionele aspect, moet er veel worden geregeld, ook op financieel gebied. Wat te doen met het huis? Blijft één van de twee er wonen? En hoe moet het dan met de hypotheek? Is één inkomen hoog genoeg om die te betalen – ook gezien de nieuwe, strengere hypotheekregels? Met deskundig financieel advies weet u waar u staat en gaat u goed beslagen het echtscheidings-traject in.

Uit elkaar, uit het huis?

Onze specialisten zitten voor u klaar

Bij een scheiding komt ontzettend veel kijken. Alleen al op financieel gebied: pensioenopbouw en -rechten, inkomen, alimentatie, en in veel gevallen de (gezamenlijke) hypotheek. Dat is geen eenvoudige materie. En bovendien vaak het grootste twistpunt – ook als beide partijen nog zo hun best doen om goed uit elkaar te gaan. Onze financieel specialisten helpen u graag om alles voor u helder en inzichtelijk te maken. Zodat dit lastige deel van de scheiding zo voorspoedig mogelijk verloopt.

Sinds 2013 zijn de hypotheekregels ingrijpend veranderd. Dat heeft ook grote gevolgen als bij een scheiding één van de partners in het huis wil blijven wonen. De hypotheek wordt dan beschouwd als een nieuwe hypotheek, met alle nieuwe aflossingseisen van dien. Zo kunnen aflossingsvrije hypotheken bijvoorbeeld vaak niet volledig worden voortgezet.

Verkopen als enige optie

Daardoor wordt een hypotheek vaak duurder. Het is verstandig om, voordat u in gesprek gaat met uw mediator of advocaat, te laten doorrekenen wat de financiële consequenties precies zijn. Soms is de conclusie dat het huis verkopen hoe dan ook de enige optie is.

Wij zijn er voor u

Al met al is de hypotheek bij een scheiding vaak een groot zorgpunt. Dat vraagt om deskundig financieel advies. Vóórdat het echtscheidings-traject van start gaat, zodat van tevoren duidelijk is wat financieel haalbaar is.

Onze specialisten zitten voor u klaar
Met gedegen advies over uw hypotheek en andere financiële zaken rond uw scheiding. Onze specialisten zitten voor u klaar. Bel voor een vrijblijvend oriënterend gesprek of persoonlijke afspraak met telefoonnummer 070 342 25 99. Of vul het contactformulier in. Wij nemen dan heel snel contact met u op.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: