Studeren is al duur genoeg

Geplaatst op : 22 september 2015

Studeren is duur, zeker als uw kind op kamers gaat. In totaal ruim € 1.100 per maand, heeft het Nibud berekend. En geen basisbeurs meer om een deel van die kosten op te vangen. Laat staan om een gestolen laptop of kapotte tv te vervangen. Een goede verzekering is dan een zorg minder. En een goede studentenverzekering houdt rekening met de krappe studentenbeurs.

Studeren is al duur genoeg

Goed én betaalbaar verzekerd op kamers

Wellicht heeft u gespaard voor de studie van uw kind(eren). Of verlicht een studentenbaan wat druk op de knip. Zo niet, dan moet uw studerende kind zien rond te komen van een bedrag tussen de € 475,91 (zonder aanvullende beurs) en € 1.016,71 (met maximale aanvullende beurs) per maand. Zonder extra inkomsten of lening is dat te weinig voor de gemiddelde kosten van een student op kamers. Maar ook mét extra inkomsten zit geen enkele student te wachten op onverwachte hoge uitgaven door schade of diefstal.

Welke verzekeringen zijn aan te bevelen voor studenten?

Naast de verplichte zorgverzekering:

  • aansprakelijkheidsverzekering – voor (materiële en letsel-)schade aan anderen
  • ongevallenverzekering – voor financiële schade bij blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval
  • inboedelverzekering – voor schade aan spullen in huis door inbraak of brand

Voor reislustige studenten is het verstandig om ook een reisverzekering af te sluiten.

Goed én betaalbaar

Veel verzekeraars begrijpen dat studenten graag goed verzekerd zijn, maar wel betaalbaar. Dus is er de keuze uit verschillende verzekeringen speciaal voor studenten met een aantrekkelijk lage premie. Wij helpen u graag met het maken van de keuze die het beste past bij uw kind. Bel ons op telefoonnummer 070 342 24 59 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan snel contact met u op.

Wilt u het zelf regelen?
We hebben al een voorselectie gemaakt uit het aanbod op de markt: de Kröller Studentenverzekering biedt een goede inboedel-, aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering in één pakket. Voor een premie vanaf € 2,53 per maand. En voor iets meer dan 1 euro extra breidt u de Studentenverzekering eenvoudig uit met een reisverzekering.


Tip
Zorg voor een slot op de studentenkamerdeur. Vaak keren verzekeraars alleen uit bij braakschade.

Tip
Heeft u al een aansprakelijkheidsverzekering voor het gezin? Check dan of uw uitwonende en studerende kinderen hierop zijn meeverzekerd. Dan hoeft uw kind deze niet apart af te sluiten.
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: