20% watersporters niet verzekerd

Geplaatst op : 22 september 2015

HISWA 2015 verwelkomde begin september meer dan 20.000 bezoekers. De echte watersportliefhebber liet zich niet afschrikken door harde wind en fikse buien. Maar blijkbaar ook niet door schade en diefstal: volgens schadespecialist CED is een vijfde van de watersporters in Nederland niet verzekerd. Dat zijn maar liefst 100.000 watersporters. Terwijl het gemiddelde schadebedrag al snel rond de € 8.500 ligt.

20% watersporters niet verzekerd

Een behouden vaart

Elk jaar worden er ongeveer 1.200 pleziervaartuigen gestolen. 5% daarvan wordt teruggevonden. Van de 2.100 gestolen buitenboordmotoren komt maar 1% terug bij de eigenaar. Dan zijn er nog brand, storm, aanvaringen en schade aan de bodem die aanzienlijke kosten kunnen veroorzaken. Alle reden voor een goede bootverzekering.

Of u nu een zeiljacht heeft, een catamaran, speedboot of sloep. En vaart in binnen- of buitenland. Wij helpen u graag bij het vinden van de bootverzekering die bij u past. U kunt kiezen voor alleen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) of voor WA Casco, waarbij ook schade aan en diefstal van uw eigen vaartuig is verzekerd. Inclusief eventuele inboedel, boottrailer en bijboot.

Meer weten?
Bel ons op telefoonnummer 070 342 24 59 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan snel contact met u op.


Tip
De beste manier om de kans op diefstal te verkleinen is een goed slot met keurmerk. Verzekeraars stellen soms eisen aan het soort slot. Informatie daarover vindt u in de voorwaarden.
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: