Hoge Veluweloop 2015 - Hardloopblog door Leo van Zielst

Geplaatst op : 16 oktober 2015

Enige tijd geleden kregen wij, net als in 2014, de mogelijkheid als Shell-medewerkers om ons via Kröller Assurantiën aan te melden voor de Hoge Veluweloop op zondag 11 oktober. Gezien de mooie omgeving in de bossen nabij Apeldoorn en de leuke ervaring van het jaar hiervoor is er snel ingeschreven voor deelname. Uiteraard is er binnen Shell Pernis reclame gemaakt onder de collega's die ook regelmatig hardlopen om mee te doen aan één van de drie afstanden (5, 10 of 21.1 km).


Hoge Veluweloop 2015 - Foto 1

Impressie van het loopevenement

Ik heb zeker geen spijt van gehad van mijn deelname. Ook met de collega's die ik heb gesproken vooraf aan deze wedstrijd is een ieder vol lof over de sfeer en de ontvangst door Kröller en de organisatie er om heen. Wat een ontzettend leuk initiatief! Alles was perfect geregeld. Chip, T-shirt en eten en drinken.


Netwerken

De Shell medewerkers liepen de 10 km of de 21,1 km. Voor de eerste wedstrijd (van 5 km) is begonnnen, hebben we nog de gelegenheid gehad om (oude) bekenden te ontmoeten en even bij te praten. Zeker op een raffinaderij als Pernis waar van alles gebeurt, is er wel nieuws te delen. Even na het middaguur begint dan de eerste wedstrijd en 30 minuten later gevolgd door de 10 km. Zelf ben ik om 13:10h. aan de beurt om te starten voor de 21,1 km.


Hoge Veluweloop 2015 - Foto 3

Een schitterend parcours

De weersomstandigheden zijn ideaal (zon, fris en weinig wind) en het parcours is schitterend. De verzorging onderweg met drinkposten is meer dan goed. Onderweg zitten wel enkele kuitenbijters in de vorm van een zandpad (750 meter) en meerdere hoogteverschillen die overbrugd moeten worden. Ik heb dit keer mijn sporthorloge ingesteld op hartslag in plaats van tijdwaarneming. Door een hartslag aan te houden van 150-160 slagen/minuut kan ik het tempo heel lang constant vast houden en pas in de laatste kilometers gaat deze omhoog boven de 160 slagen/minuut. Dit heeft geresulteerd in een tijd van 1h48m41s. Na de finishlijn wordt er nog een mooie medaille omgehangen als herinnering.


Hoge Veluweloop 2015 - Foto 2

Een geslaagde dag

Bij terugkomst in de Kröllertent worden we wederom welkom geheten en gefeliciteerd met de prestatie(s). In de naast gelegen grote tent, van de organisatie, konden we eten en drinken halen. Al met al een zeer geslaagde dag en ik ben in 2016 zeker weer van de partij. Medewerkers van Kröller, namens alle lopers op deze dag... bedankt!


Impressie Hoge Veluweloop 2015

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: