Is uw reisbestemming veilig?

Geplaatst op : 17 juni 2015

Frankrijk is in zijn geheel groen. Spanje ook. Turkije is voor een groot deel geel, met stukken oranje en rood. Egypte is bijna helemaal oranje met hier en daar rood en geel. Griekenland is volledig groen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft al jaren reisadviezen.

Reizigers kunnen daarmee beter voorbereiden op veiligheidsrisico's tijdens een buitenlands verblijf. Zoals de risico's op ontvoeringen, gewapende overvallen, bomaanslagen, natuurrampen of oorlogsgeweld. Op de website van het ministerie kunt u het land invoeren en ziet u wat het reisadvies is.

  • Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico's.
  • Geel: let op, veiligheidsrisico's.
  • Oranje: alleen noodzakelijke reizen.
  • Rood: niet reizen.

Er is een campagne gestart om u als reiziger nog eens te wijzen op de reisadviezen van het ministerie. In die campagne wordt ook gewezen op het belang van een goede reisverzekering. Nog steeds 10 procent van de reizigers gaat onverzekerd op reis. Als u overigens naar een land reist met een negatief (rood) reisadvies, dan kan dat ook gevolgen hebben voor de dekking van uw verzekering. Meestal zijn dan kosten voor repatriëring, annulering of afbreken van de reis niet verzekerd. Het is in ieder geval verstandig om vooraf goed duidelijkheid te krijgen over de dekking.

Ook als u naar een 'gewoon' vakantieland gaat is het belangrijk om een goede verzekering te hebben en te weten wat verzekerd is en wat niet. Wij adviseren u daar graag over.

Bron: FTP Communicatie

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: