Geen feest voor inbrekers!

Geplaatst op : 11 december 2015

Met een inboedelverzekering bent u verzekerd bij inbraak. Maar zeker tijdens een gezellige avond bij vrienden of familie wilt u thuis geen ongenode gasten. De cijfers zijn allesbehalve feestelijk: met name op eerste en tweede kerstdag en met oud en nieuw tussen 17.00 en 21.00 uur zijn inbrekers erg actief. Hieronder onze tips om hen te ontmoedigen.

Geen feest voor inbrekers!

1.

 

Sluit goed af

Draai de deur op slot en sluit ramen af als u weggaat, ook al is het maar voor even. Met een creditcard is de deur razendsnel open. Lukt het niet via de voordeur, dan is een inbreker via een openstaand raam minstens zo snel binnen. Oók door een wc- of dakraam.

2.

 

Laat geen sleutel aan de binnenkant van de deur zitten

 

Een inbreker hoeft dan alleen nog een raampje in te tikken en hij draait de deur zo van het slot. Geen raam? Dan gebruikt hij de 'gaatjesboormethode': met een handboor boort hij een gaatje in de deur en kan hij met een geprepareerd voorwerp bij de sleutel.

3.

 

Haal ladders en kliko's weg

Vaak proberen inbrekers vanaf een hogere verdieping binnen te komen. Haal daarom alles weg waar ze mee kunnen klimmen.

4.

 

Doe alsof u thuis bent

Laat het licht branden, bijvoorbeeld met een lichtschakelaar of vraag uw buren om hulp.

5.

 

Zet de inbreker in de spotlight

Inbrekers werken het liefst in het donker, dus zet ook de buitenverlichting aan.

6.

 

Breng niet in verleiding

Houd waardevolle spullen uit het zicht. Een kluis ontmoedigt: een inbraak moet meestal zeer snel gebeuren. En een kluis neem je ook niet zo even mee.

7.

 

Schakel de buren in

Vraag de buren een oogje in het zeil te houden. Of start een What's App-groep, waarin u elkaar op de hoogte houdt bij verdachte situaties. Ook wijkagenten of de politie kunnen deelnemen aan de What's App-groep om mee te lezen. Gemeenten geven vaak informatie hierover op hun website.

8.

 

Let op met social media

Ook inbrekers zien graag op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram hoe gezellig u feestviert en vooral: waar. Plaats de gezellige foto's daarom pas achteraf of scherm uw account af voor personen buiten uw vriendenlijst.

9.

 

Registreer serienummers

Schrijf de serienummers van uw spullen op en registreer ze in de Stop heling-app. Stel dat er toch bij u wordt ingebroken, dan is de kans groter dat u uw spullen terugkrijgt. Geen serienummer? Maak dan een foto die u kunt uploaden. Deze gegevens zijn ook van belang als bewijsstuk voor uw verzekering. Kijk in uw polis wat u nog meer nodig heeft en leg de verzekeringspapieren op een vaste plek, zodat u die er snel bij kunt pakken.

Toch ingebroken?

Komt u thuis en ziet u dat er is ingebroken? Ga niet naar binnen, maar bel de politie. Zij kijken of het veilig is om naar binnen te gaan en schakelen meteen de recherche in. Ondertussen kunt u zo nodig bankpassen en SIM-kaarten van mobiele telefoons blokkeren. Nadat de belangrijkste zaken geregeld zijn, neemt u contact op met uw verzekeraar of tussenpersoon. Bent u bij Meeùs verzekerd? Dan kunt u een inbraak ook eenvoudig melden via Mijn Kröller. Wij helpen u graag door de schade zo goed en snel mogelijk af te handelen.

Inboedelverzekering berekenen

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: