Weinig pensioenkennis bij Nederlander

Geplaatst op : 9 september 2014

Slechts een kwart van de Nederlanders vindt dat hij een goede kennis heeft van pensioenen. Wel maken de meeste Nederlanders zich zorgen over het Nederlandse pensioenstelsel. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken (Bron: FTP Communicatie).

De meeste mensen willen meer kunnen kiezen als het om hun pensioen gaat. Zo wil driekwart zelf kunnen bepalen wanneer een uitkering begint. Ruim de helft wil iets te zeggen hebben over beleggingsrisico’s en premiehoogte. De helft geeft de voorkeur aan een collectieve pensioenregeling. Ook wil bijna de helft kunnen kiezen voor een pensioenfonds of pensioenverzekeraar.

Het onderzoek werd gepresenteerd bij de openingen van de ‘nationale pensioendialoog’, een pensioenronde met discussies in het hele land. Hiervoor is ook de website denationalepensioendialoog.nl gelanceerd.

Clemens Lammers, Senior Adviseur Pensioen en Employee Benefits, licht toe:
"In onze dagelijkse praktijk worden veel vragen gesteld als: 'wanneer kan ik met pensioen?', 'hoe hoog is mijn pensioen nu eigenlijk?' en 'wat betekenen al die wetswijzigingen nu voor mij?' De tendens is dat we op hogere leeftijd AOW en pensioen ontvangen en dat ons pensioen lager is. Ik kan me voorstellen dat door alle regelingen en voorstellen het voor onze klanten erg onoverzichtelijk is geworden. Een handige website met informatie over uw AOW en pensioen is mijnpensioenoverzicht.nl."

"Kröller heeft specialisten die de ingewikkelde pensioenmaterie goed kunnen uitleggen. Ook kunnen wij met u een financiële planning maken, zodat duidelijk wordt wat u zou kunnen doen om straks goed met pensioen te kunnen gaan."

Onze financieel adviseurs helpen u er graag mee. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 070 342 24 00 of vul het contactformulier in.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: