Veel stellen zonder financieel plan

Geplaatst op : 18 september 2014

Slechts 15 procent van de samenwonende stellen heeft een financieel plan gemaakt. Uit onderzoek van de Federatie van Financieel Planners (FFP) blijkt dat samengestelde gezinnen vaker afspraken maken over de financiën dan niet-samengestelde gezinnen.

De FFP liet 501 samenwonenden ondervragen over hun financiële huishouding om inzicht te verkrijgen in de manier waarop zij hun zaken op financieel gebied hebben geregeld. Volgens de directeur van FFP is het schrikbarend dat de meerderheid van de samenwonenden (al dan niet getrouwd, met of zonder contract of geregistreerd partnerschap) geen financieel plan heeft. "Ook is gebleken dat meer dan de helft geen pensioen opbouwt. Onze ervaring is dat het uiteindelijk veel geld, verdriet en gedoe scheelt als je van te voren afspraken maakt en deze afspraken vast laat leggen."

Financiële planning
Financiële planning biedt consumenten inzicht in en overzicht over de totale financiële situatie, doorgaans in de vorm van een financieel plan. Het gaat erom op de langere termijn over voldoende inkomen en vermogen te beschikken om wensen en doelstellingen te realiseren en eventuele risico´s op te vangen.

Bron: FTP Communicatie


Interesse?
Onze financieel specialisten helpen u graag bij het opzetten van uw financiële plan. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 070 342 24 00 of vul het contactformulier in.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: