Minder schade door onverzekerde automobilisten

Geplaatst op : 20 mei 2014

In 2013 is het aantal keren dat een onverzekerd motorvoertuig was betrokken bij een schadegeval 10 procent lager dan in het jaar ervoor. Het gaat om 1.464 schadegevallen. Het Waarborgfonds Motorverkeer verklaart de daling door de verhoogde pakkans van onverzekerde autorijders.

Het Waarborgfonds behandelde in totaal 47.472 claims in 2013. Het totale schadebedrag bedroeg 58 miljoen euro. Het aantal claims daalde daarmee met 2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het uitgekeerde schadebedrag daalde met 1,7 procent. Van alle schades werd 45.527 veroorzaakt door onbekend gebleven voertuigen.

Het Waarborgfonds Motorverkeer is er voor mensen die door een motorvoertuig (brommer, auto of tractor) schade hebben geleden en met die schade niet terecht kunnen bij een verzekeraar. Dat is het geval als de veroorzaker is doorgereden of als hij niet verzekerd is. Ook schade die is veroorzaakt met een gestolen motorvoertuig kan vergoed worden.

Het Waarborgfonds wordt gefinancierd uit de WA-premies voor motorrijtuigen. Zo betalen verzekeraars 7,70 euro per gekentekend voertuig aan het Waarborgfonds.

Bron: FTP Communicatie
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: