Reisverzekering afgesloten voor onvoorziene kosten

Geplaatst op : 8 juli 2014

Dekking voor onvoorziene kosten bij bijvoorbeeld een ongeval is de belangrijkste reden voor Nederlanders om een reisverzekering af te sluiten. Dat blijkt uit onderzoek van voorlichtingsinstantie Wijzer in geldzaken en het Verbond van Verzekeraars.

Dekking voor onvoorziene kosten bij bijvoorbeeld een ongeval is de belangrijkste reden voor Nederlanders om een reisverzekering af te sluiten. Daarnaast wordt het verzekeren van bagage genoemd. Drie kwart neemt een smartphone mee op vakantie, bijna 70 procent een fotocamera. Bijna de helft van de Nederlanders stopt een tablet in zijn vakantietas en iets meer dan een kwart een laptop. Nederlanders die een annuleringsverzekering afsluiten doen dit vooral om eventuele annuleringskosten bij ziekte of overlijden van een vakantieganger of familielid te dekken.

Ruim 62 procent van de Nederlanders heeft een doorlopende reisverzekering. Die is meestal voordeliger bij meerdere vakanties in een jaar of een vakantie die langer dan drie weken duurt. Bijna 30 procent van de Nederlanders zegt een keer per jaar op vakantie te gaan. Zij kunnen goedkoper uit zijn met een verzekering die alleen geldt voor de vakantieperiode. Ruim de helft van de Nederlanders heeft naast de reisverzekering een annuleringsverzekering.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: