Hoger salaris, grotere pensioenschade

Geplaatst op : 1 augustus 2014

Medewerkers met een salaris van 100.000 euro of meer lijden schade doordat de jaarlijkse pensioenopbouw per 1 januari 2015 teruggebracht wordt. In het slechtste geval missen zij tot meer dan 70 procent van hun pensioenopbouw.

Dit concludeert adviesbureau Hay Group naar aanleiding van berekeningen die betrekking hebben op de nieuwe pensioenwetgeving. Door fiscale wijzigingen zullen medewerkers met een inkomen boven 100.000 euro veel minder pensioen opbouwen. Ter illustratie: vanaf 1 januari 2015 bedraagt de jaarlijkse pensioenschade ongeveer 24.000 euro per jaar voor iemand van 45 jaar bij een gemiddelde pensioenregeling en een salaris van 150.000 euro. Dit betekent dat de pensioenuitkering van deze medewerker daalt met ongeveer 38 procent. Als deze persoon in 2015 zou overlijden, dan daalt zijn nabestaandenpensioen met ruim 25 procent.

Albert van Tongeren, adviseur afdeling leven
Foto Albert van Tongeren‘De sociale regelingen vanuit de wetgever en de werkgever worden steeds soberder. Daarom kan het van belang zijn om nu uw voorzieningen te treffen’. ‘Hierbij geldt hoe eerder u start met sparen voor uw oudedagsvoorziening, hoe beter het gewenste resultaat wordt gehaald. Ook de regelgeving om te sparen voor deze aanvulling op uw pensioeninkomen wordt aangepast. Afhankelijk van uw situatie kan uw spaarinleg nog aftrekbaar zijn voor de Inkomstenbelasting’.

Bijna elke situatie vraagt om een eigen aanpak, er zijn verschillende mogelijkheden om de pensioenschade te beperken. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 070 342 24 00 of vul het contactformulier in.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: