Veel klachten over oldtimertaks

Geplaatst op : 29 april 2014

Via de Stichting Autobelangen zijn inmiddels ruim 3.500 bezwaarschriften opgesteld tegen de zogenaamde Oldtimertaks. De belangenclub rekent komende tijd nog op duizenden extra klagers. De bezwaarschriften worden ingediend bij de Belastingdienst.

Volgens de nieuwe regels, die dit jaar zijn ingevoerd, geldt een vrijstelling van wegenbelasting pas bij auto's van 40 jaar of ouder. Tussen de 26 en 40 jaar geldt voor benzineauto's een overgangsregime met een maximaal tarief van 120 euro per jaar. Voor wagens die op lpg of diesel rijden, moet voortaan de volle mep betaald worden aan wegenbelasting totdat het voertuig 40 jaar is. Veel oldtimerbezitters voelen zich hierdoor gedupeerd.

De Bezwarengenerator op de website van de Stichting Autobelangen heeft volgens de stichting inmiddels wel 200 aanmeldingen per dag. Mensen die een bezwaarschrift indienen bij de Belastingdienst kunnen door de fiscus worden uitgenodigd om deze toe te lichten. Daarna kunnen ze nog in beroep gaan bij de bestuursrechter. De Stichting Autobelangen zelf wil binnenkort een dagvaarding de deur uitdoen om de nieuwe belastingmaatregelen door middel van een civiele rechtszaak terug te draaien.

Bron: FTP Communicatie

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: