Aangiftedatum wordt 1 mei
geplaatst op : 16 december 2014

Vanaf volgend jaar hoeft de belastingaangifte pas op 1 mei bij de Belastingdienst binnen te zijn in plaats van op 1 april.

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Veel afgelost op hypotheken aan het eind van het jaar
geplaatst op : 16 december 2014

In de laatste maanden van dit jaar is relatief veel tussentijds afgelost op hypotheken. Dat heeft volgens ING te maken met de verruimde schenkingsvrijstelling van 100.000,- euro die op 31 december afloopt.

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Wat is sanctiewetgeving?
geplaatst op : 15 december 2014

Internationaal zijn er sancties vastgesteld die vervolgens door de landen in de wereld worden omgezet naar wetgeving. Sanctiemaatregelen zijn politieke instrumenten in het buitenlandbeleid en veiligheidsbeleid van de Verenigde Naties, de Europese Unie en Nederland. Het zijn dwingende instrumenten die worden ingezet als reactie op schendingen van onder andere het internationaal recht of de mensenrechten.

Lees het hele bericht
Belastingtips voor het einde van het jaar
geplaatst op : 3 december 2014

In het nieuwe jaar gaan er weer een aantal belastingmaatregelen veranderen. Sommige pakken gunstig uit voor u, bij andere regels is het juist verstandig om dit jaar nog gebruik te maken van de oude regels. Nu.nl heeft een aantal aandachtspunten op een rij gezet.

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Veel stellen zonder financieel plan
geplaatst op : 18 september 2014

Slechts 15 procent van de samenwonende stellen heeft een financieel plan gemaakt. Uit onderzoek van de Federatie van Financieel Planners (FFP) blijkt dat samengestelde gezinnen vaker afspraken maken over de financiën dan niet-samengestelde gezinnen.

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Weinig pensioenkennis bij Nederlander
geplaatst op : 9 september 2014

Slechts een kwart van de Nederlanders vindt dat hij een goede kennis heeft van pensioenen. Wel maken de meeste Nederlanders zich zorgen over het Nederlandse pensioenstelsel. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken (Bron: FTP Communicatie).

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Autodiefstal neemt af
geplaatst op : 11 augustus 2014

Het afgelopen half jaar zijn er bijna 5.500 personenauto's gestolen. Dat is bijna 5 procent minder dan in de eerste zes maanden van 2013. Dat maakt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) bekend.

Lees het hele bericht
Lees meer over:
Stijging huizenprijzen voorspeld
geplaatst op : 7 augustus 2014

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard en Poor's verwacht dat de huizenprijzen in Nederland dit jaar met 2 procent zullen stijgen, voor 2016 gaan de analisten zelfs uit van een stijging van 2,5 procent.

Lees het hele bericht
Lees meer over: